Hai kamurang…

Siaurang harap kamurang sihat dan gembira kio  bersama keluarga, kawan-kawan dan juga aktiviti-aktiviti seharian. Eh, bercakap mengenai aktiviti kan, kamurang mesti ada minat buat sesuatu atau hobi kan? Enda kiralah apa hobi kamurang, yang penting ia boleh mengisi masa lapang, memberi kepuasan diri atau pun mungkin boleh menjadi side income kamurang.

Siaurang sangat gembira bila ada kawan yang sudi berkongsi info mengenai satu aktiviti yang boleh dijadikan hobi atau menjana pendapatan. Thank you Agnes Voo sebab kasitahu siaurang pasal ni hobi.

Manalah tahu kamu boleh memperkembangkan hobi kamu dalam bentuk perniagaan kan? Sekurang-kurangnya boleh meringankaan beban juga gia. Kalau kamurang pernah nampak hiasan atau barang-barang yang diperbuat daripada material seperti potongan-potongan kertas berwarna atau kraftangan yang nampak cantik, antik, klasik, memukau, cute, adorable, mesti kamu pun terfikir mahu cuba buat satu untuk diri-sendiri kan? Contohnya macam cermin dinding, kamu boleh hias cermin kamurang mengikut kreativiti dan usaha sendiri guna kertas-kertas berwarna, nah..ini ngam ikut ni satu workshop. Nama ni aktiviti or rather seni ialah decoupage. Wowww.. susah mahu sebut. Apapun, ia merupakan satu seni yang boleh mengubah rupa atau bentuk sesebuah barangan. Ia tidaklah memerlukan bahan atau material yang terlalu mahal atau susah untuk diperolehi. Boleh guna material daripada bahan yang mudah diperolehi seperti kertas reben masa kamu sambut harijadi, kad jemputan atau apa-apa sahaja yang kamu rasa boleh memenuhi kreativiti kamu, ataupun melalui workshop decoupage ini, bahan material disediakan oleh tenaga pengajar dan ia sudah pasti bermutu tinggi dan berkualiti. Yang penting, ia boleh menambah nilai sesuatu barang dan kamurang happy bila kamu siap decoupage.

So, siaurang ada berita gembira untuk kamurang yang memang minat decoupage punya aktiviti ni. Pada bulan Jun 2018 nanti, Big Tree Hobbycrafts akan datang ke Sabah. Diaorang ni memang pakar buat decoupage sama painting. Bila siaurang tengok gambar-gambar diaorang pun, memang memukau. Kreatif betul.

Kalau kamurang berminat dengan ini aktiviti decoupage atau mahu tahu lebih lanjut, kamurang contact seja diaorang di page facebook diorang sini: https://www.facebook.com/Big-Tree-Hobbycrafts-208488379351435/

Kamurang boleh juga refer gambar-gambar di bawah. All photos credit to Big Tree Hobbycrafts.

Ini biodata mengenai tenaga pengajar kamurang nanti untuk aktiviti decoupage. Dia memang berpengalaman dan boleh dikatakan seorang yang arif dan berkebolehan.

Sila rujuk dengan info mengenai yuran penyertaan di sini. Material dan lunch akan disediakan dan ianya sudah termasuk dalam yuran. Enda juga mahal bah ni. Limited seats ni, jadi kamurang jangan lepaskan peluang ini.

Smart kan? Ini contoh barang-barang yang telah siap kena decoupage.

Inilah contoh yang kamurang akan belajar di workshop decoupage nanti. Sangat antik dan unik kan.

Ditto

wow..terus nampak sangat classy oh ni kotak tisu kan

Bah kamurang jangan lupa kio contact number diorang untuk register atau visit laman web fb diaorang kalu kamu berminat. Bahan material sama makan tengahari sudah termasuk dalam yuran tu. Limited seats gia ni, so, kamurang jangan terlepas peluang keemasan ini kio. Tenaga pengajar dia pun memang berpengalaman. Hopefully kamu dapat mengasah lagi bakat, kemahiran dan bertukar-tukar pandangan sama tu tenaga pengajar.

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Related Article

0 Comments

Leave a Comment

Advertisement

Kedai Kupi

Latest Message: 1 week, 5 days ago
  • Siaurang : Hi guysssss
  • Siaurang : Hi Angela, Bukit Tompurungan tidka berapa jauh if kamu dari Pekan Telipok. Sekiranya kamu dari KK, memang jauh lah. Nda juga sesat ni. Kamu boleh contact orang di sana juga
  • Angela : Haiiiiii~ mau tanyaaaaa.Bukit Tompurungon ni tdk berapa jauh ya?Sebab ini Bukit baru lagi kan, tidak sesat jg ba kan haha
  • yeaslmn : jalan2 cni
  • yeaslmn : 🙂
  • Steward : Hi
  • Steward John : Kak Kiah Cafe and Coffee House...
  • SYILAH : singgah
  • imah : selamat malam om
  • eiyda : jalan-jalan disini 😉 http://eiydaasaari.blogspot.com
  • just do it : walking walking brow
  • Anikó : Pleasant Thursday I desire an afternoon! Thank you for your visit:)
  • Anikó : I wish you a nice evening! Thank you for your visit:)
  • pudi : singgah rabu
  • Fahmi : Jenjalan
  • Anikó : I wish you a nice day! Thank you for your visit:)
  • eita : singgah
  • Siaurang : Haha.. Hi Kaella.. Singgah ja ba
  • kaella : singgah sini kioooo
  • Siaurang : hi dayverampas, kotohuadan ah sebab berkunjung sini blog siaurang
  • dayverampas : blogwalking~ 🙂
  • The Admin : Selamat datang ke Kedai Kupi Siaurang