Nama kedai: Manila Cafe

Alamat: Lot A6-0, Beverly Hills, Phase 2, Jalan Bundusan, Penampang, 89500 Kota Kinabalu, Sabah

Siapa pernah melawat Filipina, mesti tidak akan lupa kesedapan makanan sana terutamanya Tortang Talong, Adobo Manok atau Bangus goreng.

Hari ni siaurang mau kasi cerita ni kedai makanan simple sana Beverly Hills, Penampang. Siapa pernah makan sana Manila Cafe Beverly, kita friend. Kalau kamu belum pernah pegi sana, bah bagus kamu pigi. Makanan dia simple dan masarap tapi yang paling penting, makanan Filipina.. jadi tidak payah sudah mau beli tiket pegi Manila semata-mata mau cari makan sana. Uisey, enda bah.. Makanan yang dihidangkan boleh dikatakan berasal dari negara jiran, Filipina bah tu. Tu sebab nama cafe dia pun Manila.

Sebelum ni, siaurang pigi ni cafe sebelah subuh macam dekat-dekat jam 4am begitu. Selepas abis aramai tii gia. Hehe, tapi sebenarnya cafe ni mostly beroperasi dari petang around 3pm onwards. Agak ramai juga orang pigi sini ni. Kalau sebelah malam, meja dia sampai di luar kedai, di tepi. Pasal parking tu, ya, terhad sikit. Tapi kamurang boleh seja gia parking sana bawah, di tepi-tepi jalan.

Makanan sini pun not bad. Siaurang punyalah kekenyangan makan. Order pun yang saiz besar. Atukoii,  bukan alang-alang konon mahu cuba makan semua jenis makanan dia tapi siaurang pilih yang direkemen kenen

Antara makanan yang siaurang rasa seperti gambar di sini. Tataplah sepuas-puasnya, mana tahu kobihis terus bolehlah pigi sana Manila Cafe. hehe

Manila Cafe dari pandangan tepi. Simple seja kan. Time ni baru jam 4 lebih petang. Masih panas bercahaya.

Inilah menu makanan yang dihidangkan di Manila Cafe. Kamurang boleh pilih portion apa yang kamu suka. Dua seja pilihan – Small dan Large.

Ini pula menu minuman diorang. Selain daripada alkohol punya minuman, ada juga gia minuman yang non-alcoholic. Ada dessert juga. Kehoii 

Ini beef soup diaorang atau kana panggil sup Bulalo. Poingkaa kama ni sup. Kalau yang mahu kasi ilang kogutan, nah…inilah yang sadap.

Eggplant with egg atau Tortang Talong.

Milk Fish atau Bangus. Kamurang nampak tu lada sama limau? Kehoiiii.. poingkaa betul makan ni ikan cecah tu lada yang siaurang buat.

Chicken wing. Small portion kenen

Satu lagi kelebihan yang ada di Manila Cafe ni kan, diorang punya lada. Kamurang boleh buat sendiri tu lada mengikut citarasa masing-masinglah. Siaurang gia memang suka makan lada lebih-lebih lagi guna limau dan bukannya cuka. Kehoiiii..opotoh 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Article

0 Comments

Leave a Comment

Advertisement

Kedai Kupi

Latest Message: 1 week, 4 days ago